Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H Boeing, η επιστροφή των 737 MAX και ο «Big Brother» 

Γεγογονός η πρώτη δοκιμαστική πτήση των Boeing 737 MAX από τις American Airlines / Πηγή: AP Images

Επιστροφή στους αιθέρες για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, την πρώτη δοκιμαστική πτήση μετά την υποχρεωτική τους καθήλωση στο έδαφος τον Μάρτιο του 2019.  

Οι American Airlines, ίσως ο σημαντικότερος πελάτης της Boeing, θα πραγματοποιήσει στις 29 Δεκεμβρίου την πρώτη επιβατική πτήση, ενώ η σημερινή δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε με στελέχη των δύο εταιρειών από το Ντάλας του Τέξας στην Τούλσα της Οκλαχόμας.  

Ο γενικός διευθυντής των American Airlines Νταγκ Πάρκερ σε post του στο Instagram από τη συγκεκριμένη πτήση, προκειμένου να συμβάλει στην εκστρατεία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στα 737 MAX, δήλωσε πως πέταξε μαζί με τη σύζυγό του και τους συναδέλφους του «με απόλυτη ηρεμία».  

Υπενθυμίζεται το 2019, σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, δύο αεροπλάνα 737 MAX της Boeing ενεπλάκησαν σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα συμπαρασύροντας στον θάνατο 346 ανθρώπους, με αποτέλεσμα η διεθνής αεροπορική κοινότητά να θορυβηθεί για την ασφάλειά τους και να προχωρήσει τον Μάρτιο του ίδιου έτους στην υποχρεωτική καθήλωση στο έδαφος των Boeing 737 MAX.  

Τότε, είχε διαταχθεί έρευνα γύρω από την πολυπλοκότητα του λογισμικού των 737 MAX και αν ήταν υπεύθυνη για προβλήματα στον χειρισμό των αεροσκαφών από τους πιλότους.  

Τον Νοέμβριο, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα Boeing 737 MAX είναι απόλυτα ασφαλή και πως η εταιρεία έχει ανανεώσει τεχνικά τα αεροπλάνα και έχει προχωρήσει σε νέους κύκλους εκπαίδευσης.  

Η σταδιακή επιστροφή των 737 MAX στον αέρα θεωρείται κρίσιμη για τη φήμη, αλλά και την οικονομική κατάσταση της Boeing, που δέχθηκε περαιτέρω πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.  

Έτσι, τώρα αναζητεί τρόπους προσέλκυσης του επιβατικού κοινού, επενδύοντας σε μια εκστρατεία ασφάλειας. Προκειμένου, λοιπόν, να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό επιχειρούν να προσφέρουν μια αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας μέσω ενός 24ωρου κέντρου παρακολούθησης των πτήσεων κάθε αεροσκάφους MAX σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως ανέφεραν πηγές από την εταιρεία στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.  

Ωστόσο, οι πηγές δεν διευκρίνισαν ακόμη τον τρόπο λειτουργίας αυτού του αεροπορικού «Big Brother».  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ