Νέα
  • ΓΔ: 907.28 -1.14%
  • Τζίρος: 27,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Διαψεύδει την "πυρηνική ρητορική" της Δύσης

Πηγή: Associated Press

Στοπ στη σεναριολογία περί πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων θέλησε να βάλει το Κρεμλίνο αρνούμενο δυτικά δημοσιεύματα πως προετοιμάζεται για κινήσεις που θα αποδείξουν την αποφασιστικότητα του να φτάσει έως και στη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι βρετανικοί Times σε χθεσινό τους δημοσίευμα είχαν υποστηρίξει πως το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα μέλη του πως η Μόσχα ετοιμάζεται να αποδείξει την αποφασιστικότητα της για την πιθανή χρήση πυρηνικών, οργανώνοντας μια πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

Οι πληροφορίες δε, έκαναν λόγο για την μετακίνηση προς τα σύνορα ενός ειδικού τρένου φορτωμένο με εξειδικευμένο πυρηνικό εξοπλισμό.

Αναλόγως δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica υποστήριζε πως το ΝΑΤΟ μοιράστηκε με τα μέλη του πληροφορίες ασφαλείας αναφορικά με την μετακίνηση πυρηνικών υποβρυχίων.

Απαντώντας στις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε πως η Ρωσία αρνείται να μετέχει στην «πυρηνική ρητορική» που αναπτύσσει η Δύση.

Σημειώνουμε πως η Ρωσία αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη παγκοσμίως, με βάση τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών. Σύμφωνα με στοιχεία της Federation of American Scientits, η Ρωσία αριθμεί 5.977 κεφαλές, ενώ οι ΗΠΑ διαθέτουν 5.428.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ