Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Τραμπ: Κλήθηκε να καταθέσει στις 14 Νοεμβρίου για την επίθεση στο Καπιτώλειο

Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή: AP
Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή: AP

Η αμερικανική κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, κλήτευσε σήμερα τον πρώην πρόεδρο τ/taxonomy/term/275, ζητώντας του να προσέλθει για να δώσει κατάθεση στις 14 Νοεμβρίου «ή γύρω σε αυτήν την ημερομηνία», δηλαδή αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσε στη δημοσιότητα, η Επιτροπή ζητά επίσης από τον Τραμπ να παραδώσει πριν από τις 4 Νοεμβρίου –τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές– μια σειρά εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνεται και η λίστα με όλες τις επικοινωνίες που είχε στις 6 Ιανουαρίου.

«Αναγνωρίζουμε ότι η κλήτευση ενός πρώην προέδρου είναι μια σημαντική και ιστορική ενέργεια και δεν την αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα», γράφουν οι βουλευτές Μπένι Τόμσον (Δημοκρατικός) και Λιζ Τσένι (Ρεπουμπλικανή), οι επικεφαλής αυτής της Επιτροπής.

Η Επιτροπή, που αποτελείται από επτά Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους, ψήφισε ομόφωνα στις 13 Οκτωβρίου υπέρ της κλήτευσης του Τραμπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που καλείται ένας πρώην πρόεδρος να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, αφού κάτι τέτοιο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως εξήγησαν οι βουλευτές οι οποίοι κατηγορούν τον Τραμπ ότι «ενορχήστρωσε και επέβλεψε αυτοπροσώπως» την εκστρατεία για να ανατραπούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ