Νέα
  • ΓΔ: 1452.61 +0.39%
  • Τζίρος: 33,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανατροπή και πάλι στις ισορροπίες δυνάμεων στη Γερουσία

Πηγή: AP

Δεν πρόλαβαν οι Δημοκρατικοί να χαρούν για τη διατήρηση του ελέγχου της Γερουσίας, μετά τις πρόσφατες ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου καθώς μια Γερουσιαστής του κόμματος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της. 

Η γερουσιαστής από την Αριζόνα, η Κίρστεν Σίνεμα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά δεν θα προσχωρήσει στους Ρεπουμπλικάνους, παραμένοντας δηλαδή ως «ανεξάρτητη». Σε κάθε περίπτωση το κόμμα μένει με ισχνή πλειοψηφία, γεγονός που αποτελεί νέο πονοκέφαλο για τον Τζο Μπάιντεν.

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η 46χρονη Σίνεμα δηλώνει ότι «ανεξαρτητοποιείται από το ελαττωματικό, κομματικό σύστημα της Ουάσινγκτον».

Ο Μπάιντεν ήλπιζε ότι για το υπόλοιπο της θητείας του θα περνούσε με μεγαλύτερη άνεση τα νομοσχέδια από τη Γερουσία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι Δημοκρατικοί διέθεταν 50 έδρες, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι, και βασίζονταν στην ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην περίπτωση ισοψηφίας. Η νίκη, την περασμένη εβδομάδα, ενός Δημοκρατικού στην Τζόρτζια θα τους εξασφάλιζε μία ακόμη έδρα στο Σώμα αυτό.

Η Κίρστεν Σίνεμα ήταν ήδη γνωστή επειδή είχε καταψηφίσει ορισμένα νομοσχέδια που προωθούσε ο Μπάιντεν, όπως τη μεγάλη εκλογική μεταρρύθμιση. Η ίδια υποσχέθηκε ότι παρά την ανεξαρτητοποίησή της «δεν θα αλλάξει τίποτα» στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αριζόνα αυτήν την εβδομάδα ο Μπάιντεν χαιρέτισε τη δράση της Σίνεμα χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική εκπρόσωπο των κατοίκων» της Πολιτείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ