Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Η Κίνα υποκύπτει στα δυτικά εμβόλια - Εστάλη η πρώτη παρτίδα από τη Γερμανία

Η Γερμανία έστειλε στην Κίνα την πρώτη παρτίδα εμβολίων BioNTech κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα παραδοθεί στην Κίνα.

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο παράδοσης και το μέγεθος του φορτίου που αποστέλλεται.

Η αποστολή έρχεται αφότου η Κίνα συμφώνησε να επιτρέψει σε Γερμανούς υπηκόους που ζουν στην Κίνα να λάβουν το εμβόλιο έπειτα από μια συμφωνία που επετεύχθη κατά την επίσκεψη του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα, με τον Γερμανό ηγέτη να πιέζει το Πεκίνο να επιτρέψει τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου και σε Κινέζους πολίτες.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένα φορτίο με εμβόλια BioNtech βρίσκεται καθ' οδόν με προορισμό την Κίνα», είπε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Το Πεκίνο επέμενε μέχρι στιγμής να χρησιμοποιεί μόνο εμβόλια εγχώριας παραγωγής, τα οποία δεν βασίζονται στη δυτική τεχνολογία mRNA, αλλά σε πιο παραδοσιακές τεχνολογίες.

Η αποστολή έρχεται εν μέσω της κατάργησης από το Πεκίνο του αυστηρού καθεστώτος lockdown, γνωστής ως πολιτικής «μηδενικής Covid-19», σε μια αλλαγή πολιτικής που οδήγησε σε ένα κύμα κρουσμάτων που έπιασαν απροετοίμαστο ένα εύθραυστο σύστημα υγείας.

Ειδικοί προβλέπουν ότι η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους από Covid-19 το επόμενο έτος.

Το να επιτρέπεται σε Γερμανούς ομογενείς να έχουν πρόσβαση σε ένα δυτικό εμβόλιο αποτελεί μια μεγάλη χειρονομία προς το Βερολίνο, που αντανακλά την προσπάθεια του Πεκίνου να ενισχύσει τους δεσμούς με τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ έπειτα από χρόνια εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για το εμπόριο και το κλίμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ