Νέα
  • ΓΔ: 1020.4 +0.02%
  • Τζίρος: 64,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Θύμα κυβερνοεπίθεσης η εφημερίδα «The Guardian»

The Guardian

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η γνωστή βρετανική εφημερίδα «The Guardian», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κληθούν να δουλέψουν από το σπίτι σήμερα και όλη την εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το κοινόχρηστο δίκτυο στα γραφεία. 

Η αρχισυντάκτρια, Άνα Μπάτεσον, έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο που συνδέεται με επίθεση χάκερς, αν και ακόμη η υπόθεση εξετάζεται. 

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο τύπος της επίθεσης παραπέμπει στην κατηγορία των κυβερνοεπιθέσεων, όπου τα στοιχεία και το δίκτυο πληροφορικής μιας εταιρείας «κλειδώνεται» από τους χάκερς, οι οποίοι απαιτούν λύτρα για να τα «ξεκλειδώσουν». Η απαίτηση για λύτρα μπορεί να γίνει ακόμη και αρκετές ημέρες μετά την πρώτη επίθεση. 

Πάντως, χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων η ιστοσελίδα της προοδευτικής εφημερίδας συνεχίζει να τροφοδοτείται με θέματα, οπότε δημοσιογραφικά δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά από την επίθεση. Αναλόγως εκτιμάται ότι θα γίνει κανονικά η έκδοση του αυριανού φύλλου της εφημερίδας. 

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δούλεψαν από το σπίτι και έλαβαν εντολή να μην προσπαθήσουν να μπουν στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης. Ενας μικρός αριθμός εργαζόμενων που έπρεπε να δουλέψει από τα γραφεία χρησιμοποίησε προσωπικα laptop και κινητά τηλέφωνα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ