Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

BioNTech: Στην τελική ευθεία νέο ελπιδοφόρο εμβόλιο mRNA κατά της ελονοσίας

Την έναρξη της τελικής φάσης των δοκιμών σε ανθρώπους για ένα νέο εμβόλιο τύπου mRNA κατά της ελονοσίας ανακοίνωσε η γερμανική βιοτεχνολογική BioNTech, επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται από την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης τεχνολογίας για την ανάπτυξη νέων, ελπιδοφόρων εμβολίων για πολλές ασθένειες και ιούς. 

Αυτό συνάμα ανοίγει νέους ορίζοντες και για την ενίσχυση της κερδοφορίας των φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών εταιρειών που επενδύουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA. 

Το εν λόγω εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας στοχεύει ειδικά σε έναν τύπο ελονοσίας που συναντάται στην πλειοψηφία των κρουσμάτων στην Αφρική, δίδοντας τεράστιες ελπίδες για την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο πέρυσι καταγράφηκαν παγκοσμίως πάνω από 247 εκατ. κρούσματα ελονοσίας και 619.000 θάνατοι. Οι άμεσες δαπάνες που συνδέονται με την ασθένεια (από την φαρμακευτική αγωγή και τη νοσηλεία έως την πιθανότητα θανάτου) εκτιμώνται από τους διεθνείς οργανισμούς στα 12 δισ. δολάρια το χρόνο. 

Στόχος της BioNTech είναι η παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά της ελονοσίας και η ανάπτυξη ενός δικτύου παραγωγής στην ίδια την Αφρική. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ