Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την αποδυνάμωση του Ερντογάν

Οι προσφορές και τα δώρα που έχει αρχίσει να μοιράζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους πολίτες, με τελευταίο παράδειγμα τη χθεσινή ανακοίνωση για τη μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού, έχοντας το βλέμμα του στις κρίσιμες εκλογές του 2023, δεν φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς.

Σε δημοσκόπηση της Metropoll που έγινε στη γείτονα αποτυπώθηκε για ακόμη μια φορά η πολιτική αποδυνάμωση του Τούρκου προέδρου. 

Στην χαρακτηριστική ερώτηση «Θα ψηφίζατε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν γίνονταν εκλογές σήμερα;» το 50,7% των πολιτών απάντησε «όχι», ενώ το 43%  δήλωσε «ναι».

Το ποσοστό όσων απάντησαν «Δεν έχω ιδέα/Δεν απαντώ» ήταν στο 6,3%.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκε, ωστόσο, και το ποσοστό των ψηφοφόρων των κομμάτων αποτυπώνοντας τις επιμέρους τάσεις στους κόλπους των  διαφορετικών τουρκικών παρατάξεων.

Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος (ΑΚΡ) απάντησαν σε ποσοστό 85% «ναι» στην ερώτηση, παραμένοντας πιστοί στον ηγέτη τους, αλλά  ένα αξιοπρόσεκτο 11,2% δήλωσε «όχι».

Το ποσοστό όσων απάντησαν «όχι» μεταξύ των ψηφοφόρων του ρεπουμπλικανικού CHP ήταν 94%, με το κόμμα να παρουσιάζει υψηλότερο ποσοστό συσπείρωσης στην αντίσταση του απέναντι στο Ερντογανικό καθεστώς σε σχέση με την συσπείρωση στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος υπέρ του Ερντογάν. Μόλις ένα 2% των ψηφοφόρων του κεμαλικού κόμματος δήλωσε πως θα ψήφιζε προς επανακλογή τον νυν πρόεδρο.

Ενδιαφέρουσα και η ισορροπία δυνάμεων στις τάξεις των ψηφοφόρων του εθνικιστικού MHP, του συνεταίρου του Ερντογάν. Το 67,9% των ψηφοφόρων των «Γκρίζων Λύκων» δήλωσε πως θα ψήφιζε τον Ερντογάν για να παραμείνει στην προεδρία, ενώ το 29,8% ήταν αρνητικό.

Θυμίζουμε πως η διπλή κάλπη των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ