Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Meta: Την επιστροφή του Τραμπ σε FB και Instagram μελετά η εταιρεία

Την επιστροφή του Ντόναλντ Τράμπ στο Facebook και το Instagram μελετά η μητρική Meta Inc, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόφασης της εταιρείας αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Για το σκοπό αυτό η Meta έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα εργασίας, σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, δεδομένων των αντιδράσεων από τους οπαδούς και τους πολέμιους του πρώην προέδρου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους είχε αποφασιστεί η… εκδίωξη του κ. Τραμπ από τις δημοφιλείς πλατφόρμες.

Η συζήτηση επανήλθε στο τραπέζι μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ, του νέου ιδιοκτήτη του Twitter, να ανακαλέσει το μπλόκο του πρώην πλανητάρχη. Μάλιστα, ο Μασκ είχε οργανώσει, όπως συνηθίζει, και διαδικτυακή σφυγμομέτρηση ρωτώντας το κοινό την άποψη του.

Οι πλατφόρμες social media είχαν μπλοκάρει τον Ντόναλντ Τραμπ μετά το ρόλο που έπαιξε στα τραγικά γεγονότα της εισβολής στο Κογκρέσο, τον Ιανουάριο του 2021, θεωρώντας πως οι εμπρηστικές του δηλώσεις ξεσήκωσαν σε επικίνδυνο βαθμό τους οπαδούς του. Μάλιστα το πόρισμα της έκθεσης του Κογκρέσου, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ήταν άκρως επιβαρυντική για το ρόλο που έπαιξε τότε ο Τραμπ.  

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος, που τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει και πάλι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις παραδοσιακές πλατφόρμες social media. Αν και δεν είναι βέβαιο αν θα επιμείνει στη μέχρι τώρα θέση του.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ