Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Leopard: Η Γερμανία στέλνει τελικά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Αίσιο τέλος φαίνεται να δίδεται στο πολύμηνο θρίλερ γύρω από τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ζήτημα της αποστολής τανκ τύπου Leopard στην Ουκρανία, με το Βερολίνο να κάνει στροφή και να δέχεται να στείλει μία ίλη αρμάτων μάχης, τύπου Leopard 2, στο Κίεβο. 

Την είδηση μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση, αναφέροντας πως το Βερολίνο θα ενδώσει τελικά στις πιέσεις για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα. 

Θυμίζουμε πως η γερμανική κυβέρνηση βρισκόταν στο στόχαστρο της δυτικής φιλοουκρανικής συμμαχίας για το θέμα, μετά και την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο που έλαβε χώρα στο Ραμστάιν, την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, γερμανικά αλλά και διεθνή Μέσα ανέφεραν πως υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, με τους εταίρους του Όλαφ Σολτς να διαφωνούν με τη στάση του, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτηματικά για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Η Ουκρανία από την πλευρά της συνέχιζε να επιμένει πως χρειάζεται άρματα μάχης για να βελτιώσει την αμυντική γραμμή της έναντι των ρωσικών δυνάμεων και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χάσει και μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει και καμπάνια στα social media, καλώντας τη διεθνή κοινή γνώμη να πάρει θέση και να πιέσει τις κυβερνήσεις. 

Νωρίτερα σήμερα η Πολωνία είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τη Γερμανία, ώστε να λάβει άδεια να επαναξαγάγει Leopard στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ