Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Για τις 7 και 11 Φεβρουαρίου ανανέωσαν το ραντεβού τους τα συνδικάτα

Πηγή: AP

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των σημερινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τα γαλλικά συνδικάτα έσπευσαν να ανακοινώσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων για τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή την πίεση προς την κυβέρνηση με αφορμή την επίμαχη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδικού. Πάντως, το Ελιζέ δείχνει αποφασισμένο να μην κάνει πίσω, θεωρώντας ότι η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα των ταμίων. 

Συγκεκριμένα, τα συνδικάτα ανακοίνωσαν νέες κινητοποιήσεις για τις 7 και τις 11 Φεβρουαρίου. Μέσα στο μήνα, εξάλλου, θα ξεκινήσει και η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Πάντως, οι σημερινές κινητοποιήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με την προσέλευση του κοινού να είναι μεγαλύτερη και από αυτή της πρώτης εθνικής απεργίας, στις 19 Ιανουαρίου. 

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στις σημερινές διαδηλώσεις συμμετείχαν 1,272 εκατ. Γάλλοι, αν και ο συνδικάτο CGT ανεβάζει το νούμερο στα 2,8 εκατομμύρια. Ειδικά στη διαδήλωση στο Παρίσι, το υπουργείο υποστηρίζει ότι η προσέλευση έφτασε τους 87.000, ενώ τα συνδικάτα κάνουν λόγο για 500.000. 

Διαδηλώσεις έγιναν, πάντως, σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, με σημαντική προσέλευση του κοινού, που και στις δημοσκοπήσεις ζητά σε πολύ μεγάλα ποσοστά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του Συνταξιοτικού. Οι μεγαλύτερες διαφωνίες εντοπίζεται στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια μέχρι το 2030. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ