Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντίδραση του ΟΗΕ στο νέο νομοσχέδιο για την παράτυπη μετανάστευση

Πηγή: AP

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι το νομοσχέδιο για την παράτυπη μετανάστευση που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση της Βρετανίας ισοδυναμεί με «το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο» και κάλεσαν το Λονδίνο να υιοθετήσει «πιο ανθρωπιστικές» λύσεις.

«Ο νόμος, εφόσον εγκριθεί, θα ισοδυναμεί με το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο, στερώντας από εκείνους που φτάνουν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο το δικαίωμα να αναζητήσουν την προστασία που χορηγείται σε έναν πρόσφυγα, όσο επείγον και αν είναι το αίτημά τους», σχολίασε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την αναθεώρησή του.

Δηλώνοντας «βαθύτατα ανήσυχη» για το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει ότι το Λονδίνο θα στερήσει από τους πρόσφυγες «ακόμη και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την περίπτωσή τους». Το γεγονός αυτό θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης για το καθεστώς των προσφύγων.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, πολύ απλά δεν είναι σε θέση να εκδώσουν διαβατήρια και τις απαιτούμενες βίζες. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί στη διάθεσή τους», υπογράμμισε η Ύπατη Αρμοστεία. «Το να τους αρνούνται την πρόσβαση στο άσυλο με αυτό το επιχείρημα προσβάλλει την ίδια την αρχή για την οποία συγκροτήθηκε η Σύμβαση για τους πρόσφυγες», επέμεινε αυτός ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ