Νέα
  • ΓΔ: 1485.03 +0.33%
  • Τζίρος: 12,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δανείστηκε 2,25 δισ. δολάρια από τις αγορές με αστρονομικό επιτόκιο

Με πολύ υψηλό επιτόκιο 9,5% η Τουρκία δανείστηκε 2,25 δισ. δολάρια από τις αγορές με την πρώτη έκδοση ομολόγων μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή, το ομόλογο λήγει στις 14 Μαρτίου 2019.

Το επιτόκιο επηρεάστηκε και από τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για πιο επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση τους κόστους δανεισμού των αναδυόμενων αγορών.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι προσέλαβε τη Deutsche Bank, την HSBC και την JP Morgan για την έκδοση.

Στόχος η άντληση 10 δισ. δολαρίων από τις αγορές

Η Τουρκία έχει αντλήσει 5 δισ. δολάρια από τις αγορές από την αρχή του έτους, το 50% του στόχου που είχε θέσει για το 2023, ενώ το 2022 είχε αντλήσει 11 δις. δολάρια μέσω εκδόσεων ομολόγων.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της γειτονικής χώρας έχουν αυξηθεί θεαματικά φέτος μετά τους σεισμούς καθώς είναι τεράστιο το κόστος ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης των περιοχών που κτυπήθηκαν από τους σεισμούς.

Οι συνέπειες είναι σημαντικές για την οικονομία της, η οποία αντιμετωπίζει ήδη έναν αστρονομικό πληθωρισμό και επιβράδυνση της ανάπτυξης, δύο μήνες πριν από τις εκλογές.  

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ