Νέα
  • ΓΔ: 1496.35 -0.43%
  • Τζίρος: 153,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

EasyJet: Ακυρώνονται πτήσεις από την Πορτογαλία - Τριήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας

EasyJet
Πηγή: APImages

Το προσωπικό καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, Easyjet, στην Πορτογαλία ξεκίνησε σήμερα τριήμερη απεργία διεκδικώντας αυξήσεις μισθών με αποτέλεσμα την ακύρωση πτήσεων από την Πορτογαλία.

Μερικές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί, κυρίως προς την Μπαστιά (Γαλλία), το Μπέρμιγχαμ (Βρετανία) και τη Βασιλεία (Ελβετία) με αναχώρηση από τη Λισαβόνα, καθώς και προς τη Μαδρίτη με αναχώρηση από το Πόρτο (βόρεια), σύμφωνα με τα Αεροδρόμια της Πορτογαλίας (Aeroportos de Portugal -- ANA) που συνιστούν στους επιβάτες της Easyjet να ενημερώνονται για την πτήση τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Το πορτογαλικό υπουργείο Υποδομών, που ασκεί την εποπτεία των μεταφορών, όρισε ελάχιστη υπηρεσία για 54 πτήσεις.

Από την πλευρά της η Easyjet δήλωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να «ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο» της απεργίας, εξηγώντας ότι ακύρωσε εκ των προτέρων πτήσεις και ότι έδωσε «τη δυνατότητα στους πελάτες της να αλλάξουν πτήση δωρεάν ή να πάρουν αποζημίωση».

Σύμφωνα με το Εθνικό Συνδικάτο Πολιτικής Αεροπορίας (Sindicato Nacional do Pessoal de Voo da Aviação Civil -- SNPVAC), που προκήρυξε την απεργία, η εταιρία ακύρωσε 78 πτήσεις για τις τρεις ημέρες της απεργίας, που αντιστοιχούν περίπου στο 30% των προγραμματισμένων πτήσεων, όταν ανακοινώθηκε η απεργία στις 17 Μαρτίου.

Οι απεργοί διεκδικούν αυξήσεις μισθών, «που έχουν παγώσει από το 2019» και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Οι πιο χαμηλόμισθοι της EasyJet

Στο δίκτυο της Easyjet στην Ευρώπη, «είμαστε οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι» αλλά και εκείνοι που «εργάζονται τις περισσότερες ώρες με τις λιγότερες περιόδους ρεπό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η απόφαση για απεργία ελήφθη μετά την αποτυχία διαπραγματεύσεων που κράτησαν πέντε μήνες με την εταιρία.

Η Easyjet, που απέκτησε 18 χρονοθυρίδες (slots) της δημόσιας εταιρίας TAP στην οποία εφαρμόζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης, έχει μεγάλη ανάπτυξη στην Πορτογαλία.

Η Easyjet, που προτείνει σχεδόν 90 αεροπορικές συνδέσεις από τα πορτογαλικά αεροδρόμια, αύξησε τη δυναμικότητά της κατά 36%. Θα προτείνει φέτος 11,2 εκατομμύρια θέσεις.

Η εταιρία, που προβλέπει μια χρονιά ρεκόρ, αναμένεται να απασχολήσει αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον 830 μισθωτούς, έναντι 350 το 2019, πριν από την υγειονομική κρίση, είχε δηλώσει στις αρχές του έτους ο Ζοζέ Λόπες, διευθυντής της Easyjet για την Πορτογαλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ