Νέα
  • ΓΔ: 1412.49 -0.05%
  • Τζίρος: 15,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερντογάν: Ορκίστηκε πρόεδρος της Τουρκίας

Πηγή: AP

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε σήμερα Σάββατο για μια νέα πενταετή προεδρική θητεία, παρατείνοντας την διακυβέρνησή του για τρίτη δεκαετία.

«Εγώ, ως πρόεδρος, ορκίζομαι στην τιμή και την ακεραιότητά μου ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της ιστορίας να διαφυλάξω την ύπαρξη και την ανεξαρτησία του κράτους, να τηρήσω το σύνταγμα, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ και τις αρχές της κοσμικής δημοκρατίας», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της τελετής στο κοινοβούλιο της Άγκυρας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο μακροβιότερος ηγέτης της Τουρκίας κέρδισε το 52,2% των ψήφων στις επαναληπτικές εκλογές της 28ης Μαΐου. Η εκλογική του νίκη ανέτρεψε τις προβλέψεις των περισσότερων δημοσκοπήσεων και ήρθε παρά την κρίση του κόστους ζωής που θεωρήθηκε ότι μείωνε τις προοπτικές του να παραμείνει στην εξουσία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ