Νέα
  • ΓΔ: 1416.59 +0.88%
  • Τζίρος: 42,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Σιτηρά: Εντονες αντιδράσεις από την ΕΕ για την απόφαση της Ρωσίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις της ΕΕ στην απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Καταδικάζω σθεναρά την κυνική κίνηση της Ρωσίας να τερματίσει την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ και της Τουρκίας», τονίζει σε ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σημείωσε επίσης ότι «η ΕΕ εργάζεται για να διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια για τους ευάλωτους του κόσμου. Οι λωρίδες αλληλεγγύης της ΕΕ θα συνεχίσουν να φέρνουν αγροδιατροφικά προϊόντα από την Ουκρανία και προς τις παγκόσμιες αγορές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έγραψε στο twitter ότι η απόφαση της Ρωσίας «θα θέσει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια».

«Η πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά έχει ωφελήσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Λυπάμαι για τη σημερινή ανακοίνωση της Ρωσίας. Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια και την πρόσβαση των πληθυσμών σε όλο τον κόσμο σε προμήθειες σιτηρών και λιπασμάτων. Υποστηρίζω τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να επιδιώξει την επέκτασή της», σημείωσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ