Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Προωθεί μειώσεις ναύλων τον χειμώνα για να γεμίσει τα αεροπλάνα

Ryanair: Η πανδημία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιβιώσουν
Πηγή: AP

H Ryanair χαμήλωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2023 και δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να μειώσει τις τιμές των ναύλων για να γεμίσει τα αεροσκάφη της τον χειμώνα.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους  μπορεί να καθιερώσει «κίνητρα ναύλων» προς το τέλος του έτους για να αυξήσει την πληρότητα των αεροπλάνων της, η οποία αναμένεται να είναι 25% υψηλότερη σε σχέση με τα επίπεδα προ του κορονοϊού, ανέφερε η εταιρεία σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του έτους.

Επιφυλάξεις για τη ζήτηση 

Η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη ζήτηση για ταξίδια μετά το καλοκαίρι και χαμήλωσε την πρόβλεψή της για αύξηση επιβατών λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των αεροπλάνων Boeing.

Η μετοχή της Ryanair, που έχει αυξηθεί 26% φέτος λόγω της ταξιδιωτικής έκρηξης μετά την πανδημία, υποχωρούσε 4,3% στα 15,74 ευρώ στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

«Ανησυχούμε για τον αντίκτυπο των μακροοικονομικών τάσεων. Ο πληθωρισμός, τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων μπορεί να επηρεάσουν την καταναλωτική δαπάνη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα ήταν τελικά καλό για την ανάπτυξη της Ryanair επειδή οι πελάτες θα συνεχίσουν να πετάνε αλλά θα είναι πιο ευαίσθητοι στις τιμές.

Η εταιρεία σημείωσε κέρδη 663 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο καθώς η κίνηση αυξήθηκε 11% σε ετήσια βάση και τα μέσα ναύλα αυξήθηκαν 42%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ