Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Deutsche Bank: Μείωση κερδών 27% στο β' τρίμηνο - Αναμένει άλμα στα «κόκκινα» δάνεια

Για άλμα «κόκκινων» δανείων προετοιμάζεται η Deutsche Bank, αυξάνοντας τις προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο κατά 72% σε ετήσια βάση στα 401 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα να αναμένονται από την επενδυτική και την εταιρική τράπεζά της.

Τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους ήταν μειωμένα κατά 27% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, λόγω κυρίως της μείωσης των εσόδων από τις συναλλαγές ομολόγων κατά 9% και της αύξησης 15% των δαπανών της τράπεζας.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (tangible equity) ανήλθε στο 5,4% έναντι μεσοπρόθεσμου στόχου πάνω από 10% και 7,9% πριν από ένα χρόνο.

Στο ανώτερο όριο οι προβλέψεις για επισφάλειες

Η Deutsche ανέφερε ότι οι προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια για το σύνολο του έτους θα κινούνται από ανώτερο όριο της προηγούμενης πρόβλεψής της των 25-30 μονάδων βάσης στον μέσο όρο των δανείων λόγω «του αβέβαιου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και χαμηλότερου υπόλοιπου δανείων».

Στην αιχμή της αύξησης των δαπανών ήταν οι προβλέψεις 395 εκατ. ευρώ για δικαστικές διαμάχες, μεταξύ των οποίων ένα πρόστιμο 186 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές Αρχές που ανακοινώθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο, και 260 εκατ. ευρώ για το κόστος αναδιάρθρωσης και τις πληρωμές αποζημιώσεων.

Ωστόσο, τα κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο ήταν υψηλότερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές καθώς τα έσοδα από την corporate bank εκτινάχθηκαν κατά 25% λόγω της αύξησης των επιτοκίων, ενώ για τον ίδιο λόγο τα έσοδα της private bank αυξήθηκαν 11%.

Ο δείκτης κεφαλαίων (CET1) αυξήθηκε 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 13,8% και ήταν πολύ υψηλότερος από τον ελάχιστο στόχο για την τράπεζα του 12,5%.

Αργά χθες, η Deutsche ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 450 εκατ. ευρώ για την επαναγορά μετοχών της φέτος μετά την αναστολή της σχετικής απόφασης στις αρχές του έτους.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ