Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πορτογαλία: Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια οι τουρίστες στο α΄ εξάμηνο

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, καθιστώντας το διάστημα αυτό το καλύτερο πρώτο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σχεδόν 8,2 εκατ. ξένοι έμειναν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία την περίοδο αυτή, συγκριτικά με 6,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα και 7,4 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019, μιας χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό πριν η πανδημία της COVID-19 πλήξει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο το 2020.

Ο τουρισμός, βασικός κινητήριος παράγοντας της πορτογαλικής οικονομίας, αντιστοιχούσε περίπου στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν από την πανδημία.

Οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των συνολικών αφίξεων το πρώτο εξάμηνο, με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι ο κλάδος των ξενοδοχείων κατέγραψε 13,6 εκατ. πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων ταξιδιωτών, το πρώτο εξάμηνο, με τα συνολικά έσοδα για τα ξενοδοχεία να αυξάνονται κατά 32% σε ετήσια βάση στα 2,5 δισεκ. ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ