Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπαχτσελί: «Η ΕΕ έχει τελειώσει για εμάς»

Μετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο εταίρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί βάζει τέλος στην προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι η Τουρκία ούτε στο ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου (MYK) του κόμματός του, "η ΕΕ δεν έχει πρόθεση να δεχτεί την Τουρκία ως μέλος και ποτέ δεν είχε. Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας απόφασης σεβόμενη ένα σταυροδρόμι. Ήρθε πραγματικά ο κατάλληλος καιρός για την Τουρκία. Είναι καιρός να βάλει τέλος στην περιπέτεια που λέγεται ‘Βρυξέλλες’. Αφού η ΕΕ δεν μας θέλει, τότε συμμεριζόμαστε την άποψη που έχουμε και την επικοινωνούμε με το έθνος μας ότι η περιπέτεια της ένταξης, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Το βιβλίο των διαπραγματεύσεων πρέπει να κλείσει οριστικά. Η ΕΕ έχει τελειώσει για εμάς. Δεν γεννηθήκαμε με την ΕΕ, ούτε και θα πεθάνουμε με την ΕΕ. Χάσαμε 60 χρόνια, δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα 60 χρόνια. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε στο ΝΑΤΟ".

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ