Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νόμπελ Ιατρικής στους Katalin Kariko και Drew Weissman για την τεχνολογία mRNA και τα εμβόλια του κορονοϊού

Η Καταλίν Κάρικο και ο Ντρου Βάισμαν βραβεύονται με το Νόμπελ Ιατρικής για τις εργασίες τους σχετικά με την τεχνολογία mRNA και την ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Katalin Kariko γεννήθηκε το 1955 στο Szolnok της Ουγγαρίας. Έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Szeged το 1982 και πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στην Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών στο Szeged μέχρι το 1985. Στη συνέχεια διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Temple της Φιλαδέλφειας και στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας της Bethesda. Το 1989 διορίστηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, όπου παρέμεινε μέχρι το 2013. Στη συνέχεια, έγινε αντιπρόεδρος και αργότερα ανώτερη αντιπρόεδρος της BioNTech RNA Pharmaceuticals. Από το 2021, είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Szeged και επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ο Drew Weissman γεννήθηκε το 1959 στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Έλαβε τα πτυχία του MD και PhD από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1987. Έκανε την κλινική του εκπαίδευση στο Beth Israel Deaconess Medical Center της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και μεταδιδακτορική έρευνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Το 1997, ο Weissman ίδρυσε την ερευνητική του ομάδα στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Είναι καθηγητής της οικογένειας Roberts στην έρευνα για τα εμβόλια και διευθυντής του Penn Institute for RNA Innovations.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ