Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Ζημιές 34 δισ. δολαρίων για το κρατικό επενδυτικό ταμείο στο γ' τρίμηνο

Ζημιές – μαμούθ που έφθασαν στα 34 δισ. δολάρια κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με ενεργητικό 1,4 τρις. δολαρίων καθώς μειώθηκε η αξία όλων των κατηγοριών assets στο διάστημα αυτό.

Η απόδοση του ταμείου σε σχέση με το ύψος της επένδυσης ήταν -2,1%, επίπεδο που είναι πάντως κατά 0,17 ποσοστιαίες μονάδες ισχυρότερο σε σχέση με την απόδοση του ταμείου σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς του.

«Το τρίμηνο ήταν ασθενέστερο όσον αφορά στην αγορά μετοχών σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα. Ηταν κυρίως οι κλάδοι της τεχνολογίας, των βιομηχανιών και των καταναλωτικών ειδών που συνέβαλαν αρνητικά στην απόδοση», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Trond Grande.

To ταμείο επενδύει τα έσοδα του νορβηγικού κράτους από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και επενδύσεις ΑΠΕ στο εξωτερικό.

Κατέχει μερίδια σε πάνω από 9.200 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας το 1,5% της αξίας όλων των εισηγμένων μετοχών.  

Το 70,6% των διαθεσίμων του ταμείου ήταν επενδυμένο σε μετοχές στο τέλος Σεπτεμβρίου από 71,3% πριν από τρεις μήνες.

Οι τοποθετήσεις σε τίτλους σταθερού εισοδήματος αντιστοιχούσαν στο 27,1% της αξίας του ταμείου έναντι 26,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το 2.2% ήταν επενδυμένο σε μη εισηγμένα ακίνητα έναντι 0,3%, αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ