Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ελον Μασκ: «Μαγικό τζίνι» η τεχνητή νοημοσύνη - Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να εργαζόμαστε

Πηγή: AP

Στο μέλλον, με την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα χρειάζεται να δουλεύουμε, σύμφωνα με τον Ελον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης της τεχνολογίας, «τιμονιέρης» της Tesla, της SpaceX και της X και της νεοσύστατης startup τεχνητής νοημοσύνης xAI, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει η «πιο αποδιοργανωτική δύναμη στην ιστορία».

«Θα έχουμε κάτι που είναι, για πρώτη φορά, πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο», είπε ο Μασκ σε μια εκδήλωση στο Lancaster House, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς ποια θα είναι αυτή η στιγμή, αλλά θα έρθει ένα σημείο που δεν θα χρειάζεται να δουλεύουμε», συνέχισε ο Μασκ, μιλώντας μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ. «Θα μπορείς να έχεις δουλειά αν το θες για προσωπική ικανοποίηση. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει τα πάντα».

«Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα ή άβολα», αστειεύτηκε ο Μασκ.

«Αν επιθυμείς ένα μαγικό τζίνι, αυτό (σ.σ.: η τεχνητή νοημοσύνη), εκπληρώνει όποια επιθυμία θέλεις, χωρίς όριο. Δεν υπάρχει η ανοησία περί τριών ευχών. Αλλά αυτό είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή», υπογράμμισε.

Ο Μασκ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις απειλές που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρωπότητα, αφού είχε πει κάποτε ότι θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα. Ήταν ένας από τους πολυάριθμους ηγέτες της τεχνολογίας που ζήτησαν να σταματήσει η ανάπτυξη της πιο προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης από το λογισμικό GPT-4 του OpenAI, σε μια ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Τα σχόλια του Μασκ την Πέμπτη ακολουθούν την ολοκλήρωση μιας συνόδου-ορόσημο στο Bletchley Park της Αγγλίας, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν για την τεχνητή νοημοσύνη, στο  οποίο συμφώνησαν για τους κινδύνους που ενέχει η τεχνολογία στην ανθρωπότητα.

Με πληροφορίες από CNBC
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ