Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

UBS: Ανοδος 3,5% της μετοχής παρά τις ζημιές που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο

Aνοδο 3,5% καταγράφει η μετοχή της UBS, παρά τις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές από το 2017 που ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα για το γ’ τρίμηνο λόγω της απορρόφησης της Credit Suisse, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της ήταν ισχυρότερα απ’ ότι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 844 εκατ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η UBS κατέγραψε δαπάνες ύψους 2 δισ. δολαρίων για την ενσωμάτωση της χρεοκοπημένης Credit Suisse που οδήγησαν σε καθαρές ζημιές 785 εκατ. δολαρίων για τους μετόχους της. Αναλυτές, που είχαν ερωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν τριμηνιαίες ζημιές 444 εκατ. δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα του ελβετικού ομίλου ανήλθαν σε 11,7 δις. δολάρια έναντι 9,54 δις. δολαρίων στο β’ τρίμηνο, καταγράφοντας ισχυρή αύξηση 23%, ενώ ο δείκτης κεφαλαίων (CET1) παρέμεινε σταθερός στο 14,4%.

Οι καθαρές εισροές κεφαλαίων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Credit Suisse, για πρώτη φορά από το α’ τρίμηνο του 2022 συνέβαλαν στο υψηλό επίπεδο εισροών, ύψους 22 δις. δολαρίων, στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της UBS.  

«Υλοποιούμε την απορρόφηση της Credit Suisse με ρυθμό και έχουμε επιτύχει λειτουργική κερδοφορία για τον όμιλο στο πρώτο πλήρες τρίμηνο μετά την εξαγορά. Οι πελάτες μας συνέχισαν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, συμβάλλοντας σε ισχυρές εισροές στη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων και στο ελβετικό franchise μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Σέρτζιο Ερμότι, σε δήλωσή του στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τα αποτελέσματα.

«Είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε, «για το μέλλον μας καθώς δημιουργούμε μία ακόμη ισχυρότερη και ασφαλέστερη εκδοχή της UBS, η οποία κλήθηκε να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα τον Μάρτιο, για την οποία όλοι οι βασικοί μέτοχοί μας μπορούν να είναι υπερήφανοι».

Αναλυτές της Citi τόνισαν σήμερα ότι τα προ φόρων λειτουργικά κέρδη των 844 εκατ. δολαρίων είναι «αξιοσημείωτα υψηλότερα από την προηγούμενη οδηγία της τράπεζας (για ίσα βάρκα ίσα νερά) και 6% υψηλότερα από την πρόβλεψή μας».

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ