Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα καθησύχασε τον ΠΟΥ για την έξαρση αναπνευστικών ασθενειών

Οι κινεζικές υγειονομικές Αρχές δήλωσαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)  ότι η πηγή της επιδημίας αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ παιδιών είναι γνωστά μικρόβια καθώς οι αναφορές για μεγάλη αύξηση των ασθενειών προκάλεσαν ανησυχίες ότι αιτία μπορεί να είναι ένας νέος ιός.

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου δήλωσαν στον ΠΟΥ ότι υπήρξε αύξηση των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία και των νοσηλειών λόγω της εξάπλωσης του μυκοπλάσματος της πνευμονίας, του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, αδενοϊών και της γρίπης. 

Η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό

Η έξαρση ήρθε νωρίτερα από ό,τι συνήθως, αλλά δεν είναι  περίεργη δεδομένης της άρσης των περιορισμών του Covid, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ αξιωματούχων υγείας. Ο ΠΟΥ είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την Κίνα σχετικά με την κατάσταση μετά από αναφορές που προειδοποιούσαν για αδιάγνωστη πνευμονία σε παιδικά νοσοκομεία στο Πεκίνο, το Λιαονίνγκ και άλλα μέρη.

Τα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν  σταθερή αύξηση των λοιμώξεων από μυκόπλασμα μεταξύ των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου. Ενώ το μικρόβιο τείνει να προκαλεί μόνο ήπια κρυολογήματα σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, τα μικρότερα παιδιά είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη πνευμονίας, με συμπτώματα που διαρκούν για εβδομάδες.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης κάνουν αναφορές σ γεμάτες αίθουσες αναμονής νοσοκομείων, με ανήσυχους γονείς να περιμένουν μερικές φορές έως και επτά ώρες για να δει γιατρός τα παιδιά τους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα