Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Θέλει διαζύγιο από την Goldman Sachs στον τομέα των πιστωτικών καρτών

Apple / Πηγή: AP
Apple / Πηγή: AP

Διαζύγιο από την Goldman Sachs για τη διαχείριση της πιστωτικής κάρτας και του αποταμιευτικού λογαριασμού της θέλει η Apple, η οποία έδωσε στη μεγάλη τράπεζα της Wall Street πρόταση για τερματισμό της συνεργασίας τους στους επόμενους 12 έως 15 μήνες, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, θα τερμάτιζε μία από τις πιο θεαματικές συμπράξεις τράπεζας με τεχνολογική εταιρεία. Θα σήμαινε επίσης ότι η Apple πρέπει να βρει νέο χρηματοπιστωτική εταίρο για τη δημοφιλή της πιστωτική κάρτα, Apple Card, και τον λογαριασμό καταθέσεων της με υψηλές αποδόσεις.

Αν και η Apple προσφέρει την πιστωτική κάρτα και τον αποταμιευτικό λογαριασμό μέσω του wallet ap στα iPhones της, ο τραπεζικός διακανονισμός γίνεται από την Goldman Sachs.

Περιπετειώδης συνεργασία

Η συνεργασία των δύο πλευρών ήταν περιπετειώδης τα τελευταία χρόνια καθώς η Goldman Sachs, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Ντέιβιντ Σόλομον, δεν έχει πλέον τις φιλοδοξίες για τη λιανική τραπεζική που είχε πριν με το κόστος  της να αυξάνεται.

Επιπλέον, η Goldman αντιμετώπισε έλεγχο από τις ρυθμιστικές Αρχές για τον τρόπο που χειρίζεται τις επιστροφές και τα λάθη τιμολόγησης και για τις καταγγελίες για διάκριση φύλων στον καθορισμό των πιστωτικών ορίων.

Νωρίτερα φέτος, η Goldman Sachs δήλωσε ότι θα εξέταζε εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές για τη δραστηριότητά της στη λιανική τραπεζική.

Για την Apple, η πιστωτική κάρτα και οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί αποτελούν έναν τρόπο να αυξήσει την αξία και να δώσει πρόσθετα χαρακτηριστικά στο iPhone της καθώς και να ενισχύσει την ταχέως αναπτυσσόμενη δραστηριότητά της στον τομέα των υπηρεσιών από την οποία έχει έσοδα από προμήθειες.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple έχε βρει νέο εταίρο ή θα εξετάσει ευρύτερες αλλαγές στα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της στην περίπτωση που πάρει διαζύγιο από την Goldman Sachs.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ