Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Space X: Στο ιλιγγιώδες ποσό των 175 δισ. δολαρίων η αποτίμηση εν όψει δημόσιας προσφοράς

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 175 δις. δολαρίων αποτιμάται η εταιρεία διαστημικής διερεύνησης, Space X, του Ελον Μασκ, η οποία έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση μετοχών που ανήκουν σε στελέχη της.

Η αποτίμηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των 150 δις. δολαρίων κατά τη δημόσια προφορά της εταιρείας το καλοκαίρι. Ετσι, η Space X είναι μία από τις 75 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, στο ίδιο επίπεδο με την T-Mobile USA (179 δισ. δολάρια), τη Nike (177 δισ. δολάρια) και την China Mobile (176 δισ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Περί τα 95 δολάρια η τιμή διάθεσης των μετοχών 

Η πολυτιμότερη αμερικανική start up συζητά μία προσφορά που θα μπορούσε να κυμανθεί από 500 έως 750 εκατ. δολάρια, με την τιμή της μετοχής περίπου στα 95 δολάρια, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Οι όροι και το μέγεθος της προσφοράς θα μπορούσαν να αλλάξουν ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο των πωλητών όσο και των αγοραστών.

Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, κυριαρχεί στην αγορά των εμπορικών υπηρεσιών εκτόξευσης στο διάστημα με τους πυραύλους Falcon. Η SpaceX στέλνει επίσης φορτία σε τροχιά στο διάστημα για ιδιώτες πελάτες καθώς και για την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η SpaceX λειτουργεί επίσης την υπηρεσία Starlink που παρέχει internet από το διάστημα, η οποία στηρίζεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό  δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη.

Αναμένονται έσοδα 9 δισ. δολαρίων φέτος

Είναι σε τροχιά να καταγράψει έσοδα περίπου 9 δις. δολαρίων φέτος από τις δραστηριότητες εκτόξευσης πυραύλων και τη Starlink, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Η εταιρεία συζητά επίσης μια αρχική δημόσια προσφορά για την Starlink στα τέλη του 2024, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την ισχυρή ζήτηση για επικοινωνίες μέσω του διαστήματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ