Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γάζα είναι «η κόλαση επί της γης» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ

Είναι «η κόλαση επί της γης» στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της UNRWA, της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ύστερα από επίσκεψη στο παλαιστινιακό έδαφος το οποίο σφυροκοπά το Ισραήλ εδώ και πάνω από δύο μήνες.

«Επιστρέφοντας στη Γάζα, μια τραγωδία που επιδεινώνεται ασταμάτητα. Οι άνθρωποι είναι παντού, ζουν στον δρόμο, τους λείπουν τα πάντα. Κάνουν έκκληση για ασφάλεια και για τερματισμό αυτής της κόλασης επί της γης. Ζητούμε το αδύνατον από τους συναδέλφους μας, σε μια αδύνατη κατάσταση», δήλωσε ο Λαζαρινί στην πλατφόρμα Χ.

ΠΟΥ: Μην χτυπήσετε νοσοκομεία στη νότια Γάζα

Επίσης, έκκληση έκανε σήμερα αξιωματούχος του ΠΟΥ να μην πληγούν νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Γάζας. Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι μόλις 11, ή λιγότερο από το ένα τρίτο, των νοσοκομείων της Γάζας παραμένει μερικώς σε λειτουργία και έκανε έκκληση αυτά να παραμείνουν ως έχουν.

«Σε μόλις 66 ημέρες το σύστημα υγείας πήγε από τα 36 νοσοκομεία σε λειτουργία σε 11 νοσοκομεία μερικώς σε λειτουργία –ένα στο βόρειο τμήμα και 10 στο νότιο», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γάζα. «Δεν αντέχουμε να χάσουμε εγκαταστάσεις υγειονομικής φροντίδας ή νοσοκομεία», δήλωσε. «Ελπίζουμε, κάνουμε έκκληση να μην συμβεί αυτό».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ