Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Υποβάθμιση της μετοχής σε underweight από την Barclays - Δείτε το λόγο

Οι προσδοκίες για ήπια ζήτηση για το τελευταίο της iPhone ώθησαν τους αναλυτές της Barclays Plc να υποβαθμίσουν τη μετοχή.

Οι αναλυτές της Barclays με επικεφαλής τον Tim Long μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε χαμηλό βάρος και στόχο τιμής στα 160 δολάρια από 161 δολάρια, υποδηλώνοντας πτώση 17% τον επόμενο χρόνο. Η μετοχή υποχώρησε έως και 1,4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τρίτη.

«Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όταν τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπόδοση», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα την Τρίτη. «Οι έλεγχοι μας παραμένουν αρνητικοί για τους όγκους και το μείγμα για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο συναρπαστικό».

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο περίπου 50% σε ρεκόρ πέρυσι και είδαν την χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η ναυαρχίδα της συσκευής της θα αντέξει σε μια υποτονική οικονομία.

Ωστόσο, έχουν προκύψει αμφιβολίες κατά πόσον η μετοχή θα είναι σε θέση να επαναλάβει τέτοια τεράστια κέρδη δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Huawei Technologies Co. και μιας κινεζικής κυβέρνησης για καταστολή συσκευών ξένης κατασκευής.

Το νέο χαμηλό βάρος της Barclays σημαίνει ότι η Apple έχει πέντε πωλήσεις ή ισοδύναμες αξιολογήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, σε αντίθεση με 34 αγορές και 14 κρατήσεις. Ο συναινετικός στόχος τιμών της μετοχής προβλέπει απόδοση μόλις 3,6% το επόμενο έτος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ