Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για τα κόκκινα δάνεια των μεγάλων τραπεζών - Οι προβλέψεις για τα κέρδη τους

Η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στην Wall Street καθώς οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου εν μέσω προειδοποιήσεων για τα κόκκινα δάνεια και τις επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκτιμάται ότι ανήλθαν συνολικά σε 24,4 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2023 στις τέσσερις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες - JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup - σημειώνοντας αύξηση κατά σχεδόν 6 δισ. δολάρια σε σχέση με το τέλος του 2022.

Εν τω μεταξύ, τα υψηλότερα επιτόκια της Fed, έχουν αυξήσει το κόστος των καταθέσεων και έχουν μειώσει την αξία των χαρτοφυλακίων των ομολόγων τους.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι έξι μεγάλες τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, θα ανακοινώσουν μία συνολική μείωση κερδών κατά 13% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η JP Morgan και η Citi

Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στα αποτελέσματα  της JPMorgan, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, από σχεδόν κάθε άποψη, και η οποία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο των συνολικών κερδών των αμερικανικών τραπεζών.

Οι αναλυτές θα αναζητήσουν επίσης περισσότερα για την τεράστια αναδιοργάνωση της Citi, η οποία είναι πιθανό να αναλάβει ζημιές για να καλύψει τις απολύσεις και άλλα έξοδα. Η Citi σχεδιάζει επίσης να εμπλακεί περισσότερο στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας, όταν οι ανταγωνιστές της γίνονται πιο προσεκτικοί στην αγορά αυτή.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και η διάσωση της First Republic από την JPMorgan την τελευταία στιγμή, καθώς και η κρίση στην Credit Suisse που οδήγησε στην εξαγορά της από την UBS, έκαναν το 2023 μια χρονιά που οι περισσότεροι τραπεζίτες θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές τράπεζες προετοιμάζονται για την επίδειξη δύναμης από ακτιβιστές επενδυτές που επισημαίνουν το γεγονός ότι οι τιμές των μετοχών τους αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από την αύξηση των κερδών τους.

Με πληροφορίες από FT

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ