Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια εποχή στην οποία οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε

Aνώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα τους δημόσιους και ιδιωτικούς δρώντες στη Δύση να ετοιμαστούν για μια εποχή στην οποία οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, περιλαμβανομένου και ενός πολέμου.

«Χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ να μεταμορφώσει το μοντέλο των πολεμικών επιχειρήσεών του», δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, κατά την έναρξη της διήμερης συνόδου των αρχηγών των γενικών επιτελείων των χωρών μελών στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος σημείωσε πως, κατά το παρελθόν, οι κυβερνήσεις και οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ζούσαν σε μια εποχή στην οποία όλα ήταν σε αφθονία, προβλέψιμα, ελέγξιμα και επικεντρώνονταν στην αποδοτικότητα.

Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, θα πρέπει να προσαρμόσουν τον τρόπο σκέψης τους σε «μια εποχή στην οποία οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, μια εποχή στην οποία χρειάζεται να περιμένουμε το απρόσμενο, μια εποχή στην οποία χρειάζεται να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα προκειμένου να είμαστε πλήρως αποτελεσματικοί», είπε.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια στιγμή όπου η στρατιωτική βοήθεια είτε καθυστερεί είτε περιορίζεται από πολιτικές διαφωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπάουερ δεσμεύθηκε πως το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θα πρέπει να έχει την υποστήριξή μας κάθε μέρα που θα έρθει, επειδή το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου θα καθορίσει την τύχη του κόσμου», είπε.

Χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε πως οι δυτικοί δισταγμοί στην υποστήριξη προς το Κίεβο και οι φόβοι για μια κλιμάκωση στον πόλεμο με τη Ρωσία μπορεί να παρατείνουν για χρόνια τις εχθροπραξίες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επέπληξε τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανεπαρκή, όπως τη χαρακτήρισε, υποστήριξη για το Κίεβο και τους κάλεσε να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Την ίδια στιγμή, είπε πως είναι βέβαιος πως η Ένωση θα συμφωνήσει στο προτεινόμενο πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ προς το Κίεβο στην επικείμενη έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου. Η ΕΕ απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου λόγω της εναντίωσης της Ουγγαρίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ