Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ζοζέπ Μπορέλ για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς: «Να οικοδομήσουμε λύση δύο κρατών»

Με βασικά θέματα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών. Παράλληλα οι ΥΠ.ΕΞ. του Ισραήλ και της Παλαιστίνης θα συναντηθούν χωριστά με τους ομολόγους τους της Ένωσης.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη κι αυτό επανάλαβε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αυτή τη στιγμή πολιορκείται από το Ισραήλ που διεξάγει πόλεμο εναντίον της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, «δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη», δήλωσε σχετικά σήμερα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αυτό που θέλουμε είναι να οικοδομήσουμε μια λύση δύο κρατών»

Παράλληλα ο επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας ανέφερε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να οικοδομήσει την ειρήνη «μόνο με στρατιωτικά μέσα», επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών. «Αυτό που θέλουμε είναι να οικοδομήσουμε μια λύση δύο κρατών. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό», είπε ο Μπορέλ ενώπιον των δημοσιογράφων, την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε μια «παλαιστινιακή κυριαρχία».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πρόσθεσε δε: «Ποιές είναι οι άλλες λύσεις τις οποίες σκέπτονται; Να κάνουν όλους τους Παλαιστινίους να φύγουν; Να τους σκοτώσουν;».

Τέλος ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως παρουσίασε στους υπουργούς Εξωτερικών των 27 «μια συνολική προσέγγιση» προς μια βιώσιμη ειρήνη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ