Νέα
  • ΓΔ: 1413.6 +1.48%
  • Τζίρος: 31,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Ο Ερντογάν θα επισκεφτεί την Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου

 

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg έγραψε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στην Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου.

Τουρκικές κυβερνητικές πηγές -μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο- ανέφεραν ότι ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Αίγυπτο για να επιδιορθώσει τις σχέσεις και να συζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν και Σίσι συναντήθηκαν μετά από 9 χρόνια, για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα, το οποίο είχε καταδικάσει η Τουρκία, σε ουδέτερο έδαφος, στο Κατάρ, στις 20 Νοεμβρίου 2022, μετά από πρόσκληση του εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμέντ Αλ Θάνι. Ο Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με τους ηγέτες στη δεξίωση στο στάδιο Al Bayt στην πρωτεύουσα Ντόχα, έδωσε τα χέρια με τον Σίσι και είχε μια χαλαρή κουβέντα.

Πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος

Τον Ιούλιο του 2023, οι δύο χώρες αύξησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις σε επίπεδο πρεσβευτών. Μετά τον πόλεμο της Γάζας, ο Ερντογάν είπε: «Θέλουμε οι ασθενείς από τη Γάζα να βγαίνουν από εκεί και να μεταφέρονται στη χώρα μας όλο και περισσότερο. Μπορώ να προγραμματίσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό».

Αμπεντφατίχ Αλ Σίσι έχει ακυρώσει τουλάχιστον δύο φορές την επίσκεψή του στην Τουρκία από τότε που άρχισε η εξομάλυνση των σχέσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ