Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα πλήγματα στην Υεμένη «αντιφάσκουν» με τα λόγια των ΗΠΑ

Το Ιράν «καταδίκασε αυστηρά» σήμερα τα νέα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη, τα οποία, όπως υποστηρίζει, «αντιφάσκουν» με τη δηλωμένη επιθυμία τους «να μην υπάρξει επέκταση της σύγκρουσης» στη Μέση Ανατολή.

Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν «επαναλαμβανόμενη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Νασέρ Κανανί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο «χρησιμοποιούν τη μιλιταριστική προσέγγιση για να προωθήσουν τους αθέμιτους στόχους τους». Και οι ενέργειές τους «βρίσκονται ξεκάθαρα σε αντίθεση με τους επανειλημμένους ισχυρισμούς τους ότι δεν θέλουν να επεκταθεί η σύγκρουση στην περιοχή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη ότι «δεν επιδιώκει» ένα «πόλεμο μεγαλύτερης έκτασης στη Μέση Ανατολή», με φόντο τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν πως έπληξαν 36 στόχους ανταρτών «σε 13 τοποθεσίες στην Υεμένη ως απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις των Χούθι», που υποστηρίζονται από το Ιράν, «εναντίον της θαλάσσιας κυκλοφορίας εμπορικών πλοίων καθώς και των πολεμικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα», σύμφωνα με ένα κοινό ανακοινωθέν.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη σειράς αμερικανικών πληγμάτων εναντίον επίλεκτων ιρανικών δυνάμεων και ένοπλων φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, σε αντίποινα για το θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στις 28 Ιανουαρίου στην Ιορδανία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ