Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζ. Χουάνγκ (Nvidia): Κάθε χώρα πρέπει να έχει τη δική της υποδομή τεχνητής νοημοσύνης

Jensen Huang

Kάθε χώρα πρέπει να έχει τη δική της υποδομή τεχνητής νοημοσύνης (AI), προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές δυνατότητες, προστατεύοντας παράλληλα τον πολιτισμό της,  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ. «Δεν μπορείτε να επιτρέψετε αυτό να γίνει από άλλους», είπε, μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο στο Ντουμπάι.

Ο Χουάνγκ, ο οποίος είδε την κεφαλαιοποίηση της Nvidia να εκτινάσσεται στα 1,73 τρις. δολάρια, λόγω της κυριαρχίας της στην αγορά των ακρινών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι η εταιρεία του «εκδημοκρατίζει» την πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω της ταχείας αύξησης της αποτελεσματικότητας στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα υπόλοιπα εξαρτώνται πραγματικά από εσάς, να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσετε τον κλάδο σας, να δημιουργήσετε την υποδομή, όσο πιο γρήγορα μπορείτε», είπε.

Υπερβολικοί οι φόβοι για την ΑΙ

Σημείωσε ότι οι φόβοι για τους κινδύνους της AI είναι υπερβολικοί, σημειώνοντας ότι άλλες νέες τεχνολογίες και βιομηχανίες, όπως τα αυτοκίνητα και οι αερομεταφορές, έχουν ρυθμιστεί με επιτυχία.

«Υπάρχουν κάποια συμφέροντα για να τρομάξουν τους ανθρώπους σχετικά με αυτή τη νέα τεχνολογία, να δημιουργήσουν μυστικά γι’ αυτή την τεχνολογία, να ενθαρρύνουν άλλους ανθρώπους να μην κάνουν τίποτα για αυτή την τεχνολογία και να βασίζονται σε αυτούς για να το κάνουν. Και νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», είπε.

Μετά από έναν νέο γύρο περιορισμών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που επιβλήθηκαν σε ορισμένα από τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, η Nvidia δήλωσε τον Νοέμβριο ότι συνεργάζεται με πελάτες στην Κίνα και τη Μέση Ανατολή για να αποκτήσει άδειες εξαγωγής για νέα προϊόντα που θα συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανόνες.

Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου στις 21 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ