Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Ο Ερντογάν τώρα θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Τούρκος διπλωμάτης που μίλησε με αξιωματούχο του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, φέρεται να δήλωσε ότι η σκληρή στάση του Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ «πήγαζε από τις ανησυχίες του σε σχέση με τις εκλογές» και τώρα επιθυμεί «επανέναρξη» των διπλωματικών σχέσεων.

Θέλει αποκατάσταση των σχέσεων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Maariv, αφού ο Ερντογάν συνέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, ο επιτετραμμένος της Τουρκίας στο Ισραήλ είχε κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τούρκος επιτετραμμένος δήλωσε στο γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Jacob Blitstein, ότι «η σκληρή στάση του Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ πήγαζε από τις πολιτικές του ανησυχίες σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές» και ότι μετά τις εκλογές, η Τουρκία θέλει να αρχίσει να αποκαθιστά τις σχέσεις της με το Ισραήλ, και για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, εκτός από την επιστροφή της πρέσβη που ανακλήθηκε στο Ισραήλ στην αρχή του πολέμου, η Τουρκία θέλει επίσης να στείλει πίσω στο Ισραήλ τον Τούρκο πρέσβη της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ