Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέα αύξηση του πληθωρισμού στο 68,5% τον Μάρτιο

Ερντογάν

Επιταχύνθηκε ελαφρά ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Μάρτιο, φθάνοντας στο 68,5% σε ετήσια βάση έναντι 67,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (Tuik).

Η μεγάλη αύξηση των τιμών καταναλωτή - κατά 3,16% μόνο μέσα στον Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο -  αναφέρεται ως μία από τις κύριες αιτίες για την ήττα του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων (Enag) εκτιμά ότι ο πληθωρισμός έφθασε το 124,63% σε ετήσια βάση το Μάρτιο, με άνοδο των τιμών κατά 5,68% σε μηνιαία βάση. 

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η αύξηση των τιμών, η οποία ανατροφοδοτείται από τη σχεδόν διαρκή υποτίμηση της τουρκικής λίρας, πλήττει ιδιαίτερα την εκπαίδευση (+140,1%), την υγεία (+80,25%), τις μεταφορές (+79,9%) και τα τρόφιμα (+70,4%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ