Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Τέσσερα κράτη - μέλη στέλνουν στην Ουκρανία 157 γεννήτριες

Πηγή: AP Photo

Η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ολλανδία θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με 157 γεννήτριες μετά τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Η Ρωσία επιτίθεται συχνά σε γραμμές ηλεκτροδότησης και υποσταθμούς ως μέρος της πλήρους κλίμακας εισβολής της Μόσχας που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργάνωσε τις αποστολές των γεννητριών μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, μιας πλατφόρμας που συντονίζει και μοιράζεται ενεργειακούς πόρους.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ στέλνει επίσης στην Ουκρανία 10 ηλεκτρογεννήτριες, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο σε συνθήκες κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Το σχέδιο της Ρωσίας να βομβαρδίσει την Ουκρανία για να την βυθίσει στο σκοτάδι δεν θα τελεσφορήσει. Η ΕΕ εργάζεται ασταμάτητα για να διατηρηθεί η ηλεκτροδότηση της Ουκρανίας.

Στέλνουμε στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα ηλεκτρογεννητριών από τα αποθέματα rescEU, τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών στην πληττόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της ετοιμότητας στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης κρίσεων.

Ευχαριστώ επίσης την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες για την άμεση προσφορά γεννητριών στην Ουκρανία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ