Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Για «αδύναμη» απάντηση έκανε λόγο ο σκληροπυρηνικός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας

Ben Gvir,3
AP Photo

Ο «σκληροπυρηνικός» Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Γκβιρ, δεν φαίνεται ευχαριστημένος από την απάντηση της χώρας του στο Ιράν. «Αδύναμη», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, στην εβραϊκή γλώσσα.

Ο Γκβιρ δεν είναι μέλος στο κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανάχιου και δεν μετέχει στο πενταμελές πολεμικό συμβούλιο που παίρνει τις τελικές αποφάσεις για τις στρατιωτικές δράσεις.

Εχει, ωστόσο, κρίσιμη σημασία για την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου και είχε δηλώσει μετά την επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να απαντήσει σκληρά.

Το δίλημμα του Νετανιάχου

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται στο δίλημμα του Νετανιάχου, ο οποίος πιέζεται από τη μία πλευρά από τους συμμάχους του Ισραήλ, οι οποίοι του ζητούν να δείξει αυτοσυγκράτηση και από πολλούς μέσα στο Ισραήλ, περιλαμβανομένων στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού του, οι οποίοι θέλουν σκληρή απάντηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τον Νετανιάχου το Ιράν αποτελούσε πάντα τη βασική πηγή των ανησυχιών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι ΗΠΑ έκαναν πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003, ο ίδιος υποστήριζε ότι η πραγματική απειλή ήταν το Ιράν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ