Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

H EE είχε πληροφορίες για μία πολύ περιορισμένη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Ταγιάνι

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε πληροφορίες για μια πολύ περιορισμένη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος της, τονίζοντας πως είναι ενδιαφέρον ότι το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτή.

Η ΕΕ είχε καλέσει το Ισραήλ να μην προβεί σε αντίποινα στην επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο και να αντιδράσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

Αν και οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν το Ισραήλ να μην εξαπολύσει καμία επίθεση λόγω των ανησυχιών για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, είναι σαφές ότι το Ισραήλ επέλεξε την πιο αδύναμη απάντηση από τις επιλογές που είχε, δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Σημείωσε επίσης ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, επειδή το Ισραήλ επωφελείται πολιτικά από αυτήν και έχει άρει εν μέρει από την κυβέρνηση Νετανιάχου την πίεση που υφίστατο για τις ενέργειές της στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή για το χτύπημα στο Ιράν και δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτό, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι στους δημοσιογράφους στο Κάπρι την Παρασκευή μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη, η μικρή κλίμακα του γεγονότος, είναι επίσης αποτέλεσμα των προσπαθειών της G7»,  δήλωσε ο Ταγιάνι και πρόσθεσε ότι οι χώρες της G7 μοιράστηκαν τις πληροφορίες που είχαν για το χτύπημα.

«Αντιφατικές αναφορές, λιγοστές λεπτομέρειες και ασαφή ή ελλιπή επίσημα σχόλια - μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα σημερινά γεγονότα ωθούν την ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ να χαμηλώσει. Εάν και οι δύο πλευρές μπορούν να φύγουν από αυτή ισχυριζόμενες ότι έχουν επιτύχει την αποτροπή, είναι πιθανό να είναι αρκετό για να αποτραπεί μια ανοιχτή σύγκρουση», αναφέρει το Bloomberg.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ