Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Διευθυντής CIA: Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εάν δεν στείλουμε βοήθεια

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς προειδοποίησε την Πέμπτη ότι αν οι ΗΠΑ δεν στείλουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, η Ουκρανία θα μπορούσε να «χάσει» τον πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους.

SOS από τον διοικητή της CIA

Τα σχόλιά του σηματοδοτούν μια από τις πιο αυστηρές προειδοποιήσεις μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με το διακύβευμα στην Ουκρανία, καθώς το Κογκρέσο συζητά αν θα εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο που καθυστερεί εδώ και καιρό, μεταδίδει το CNN.

Μόλις πριν από ένα μήνα, ο Μπερνς είχε προειδοποιήσει σε κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας ότι αν το Κογκρέσο δεν προχωρήσει στην έγκριση πρόσθετης στήριξης -που εδώ και καιρό παρεμποδίζεται από τη συντηρητική αντιπολίτευση στη Βουλή των Αντιπροσώπων- «η Ουκρανία είναι πιθανό να χάσει έδαφος και πιθανότατα σημαντικό έδαφος το 2024».

Αλλά την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Κέντρο Τζορτζ Μπους, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει εντελώς. «Με την ώθηση που θα προέλθει από τη στρατιωτική βοήθεια, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά, νομίζω ότι οι Ουκρανοί είναι απολύτως ικανοί να αντέξουν μέχρι το 2024», δήλωσε ο Μπερνς.

«Χωρίς συμπληρωματική βοήθεια, η εικόνα είναι πολύ πιο δυσοίωνη», συνέχισε. «Υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του 2024, ή τουλάχιστον να θέσουν τον Πούτιν σε μια θέση όπου θα μπορούσε να υπαγορεύσει τους όρους μιας πολιτικής διευθέτησης».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ