Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Glencore: Κοντά σε συμφωνία για διυλιστήριο πετρελαίου της Shell στη Σιγκαπούρη

Ένας όμιλος εταιρειών που αποτελείται από την Glencore Plc και την ινδονησιακή επιχείρηση χημικών PT Chandra Asri Pacific βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Shell Plc στη Σιγκαπούρη σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα μέρη επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες μιας συναλλαγής που θα μπορούσε να ανακοινωθεί μόλις τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς η διαδικασία είναι ιδιωτική.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Shell στη Σιγκαπούρη περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο ικανό να επεξεργάζεται 237.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, μια εγκατάσταση στο νησί Jurong που παράγει μονοαιθυλενογλυκόλη και μια μονάδα αιθυλενίου στο Pulau Bukom.

Υψηλά περιθώρια κέρδους

Επειτα από μια περίοδο υψηλών αποδόσεων, οι κορυφαίοι έμποροι εξαγοράζουν περιουσιακά στοιχεία διυλιστηρίων που τους επιτρέπουν να επωφεληθούν από τα περιθώρια κέρδους που μπορούν να αποκομίσουν μετατρέποντας το αργό πετρέλαιο σε καύσιμα.

Ορισμένα διυλιστήρια προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη εμπορική μόχλευση από άλλα, με το εργοστάσιο Bukom της Shell να βρίσκεται στο κέντρο ενός κόμβου του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Σύμφωνα με τους όρους της πιθανής συμφωνίας που συζητείται, η Chanda Asri θα γίνει ο διαχειριστής και ο κύριος ιδιοκτήτης των περιουσιακών στοιχείων, ενώ η Glencore θα κατέχει ένα μη λειτουργικό μειοψηφικό μερίδιο, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. Άλλοι υποψήφιοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τα περιουσιακά στοιχεία και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Οι εκπρόσωποι της Chandra Asri και της Glencore αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Εκπρόσωπος της Shell αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει πέραν των προηγούμενων δηλώσεων ότι η προτεραιότητα της εταιρείας είναι η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων στο Bukom και το Jurong. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Σιγκαπούρη παραμένει σημαντικός κόμβος εμπορίας και μάρκετινγκ στην περιοχή.

Η Shell ξεκίνησε πέρυσι την επανεξέταση των ενεργειακών και χημικών περιουσιακών στοιχείων της στα νησιά Bukom και Jurong. Η εγκατάσταση Bukom της εταιρείας είναι "μακράν η πιο αδύναμη ολοκληρωμένη τοποθεσία διυλιστηρίου - πετροχημικών" στο χαρτοφυλάκιό της, έγραψαν οι αναλυτές της Wood Mackenzie σε έκθεση του Σεπτεμβρίου.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ