Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με υπερδιπλάσιο ποσοστό προηγείται στα γκάλοπ το κόμμα της Λεπέν

Με υπερδιπλάσιο ποσοστό προηγείται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν του συνασπισμού κομμάτων που περιλαμβάνει το κόμμα του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, διευρύνοντας το προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας La Tribune και της BFM TV.

Στην ερώτηση ποιο από τα κόμματα σκοπεύουν να ψηφίσουν, το 33% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Εθνικό Συναγερμό, του οποίου ηγείται η Μαρίν Λεπέν έναντι 15,5% που προτίμησε έναν συνασπισμό κομμάτων, στον οποίο ανήκει και το κόμμα Αναγέννηση του Μακρόν.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλουκσμάν συγκέντρωσε το 13% των προθέσεων ψήφου, το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία το 8% και οι Πράσινοι το 6%, ενώ οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίχθηκαν από το 7% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Εθνικός Συναγερμός κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα στις 15-17 Μαΐου, ενώ τα ποσοστά για την Αναγέννηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέμειναν αμετάβλητα και οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Από τον Δεκέμβριο, ο Εθνικός Συναγερμός έχει κερδίσει έδαφος, όπως και οι Σοσιαλιστές, ενώ το κόμμα του Μακρόν έχει χάσει έδαφος.

Η Λεπέν έχει χάσει δύο φορές σε προεδρικές αναμετρήσεις εναντίον του Μακρόν, το 2017 και το 2022. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι το 2027, όταν ο Μακρόν δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των ορίων θητείας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ