Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στην κατεχόμενη Κριμαία

Πηγή: Eurokinissi

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε τρία ρωσικά πυραυλικά συστήματα εδάφους -αέρος στην κατεχόμενη από την Ρωσία Κριμαία κατά την διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεσή του σε αντιαεροπορικά συστήματα στην χερσόνησο αυτή την εβδομάδα.

Τα πλήγματα είχαν στόχο ένα σύστημα S-300 και δύο πιο προηγμένα συστήματα S-400 κοντά στην πόλη Μελμπέκ και την Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, δύο ραντάρ των συστοιχιών S-300 και S-400 καταστράφηκαν. Οι πληροφορίες σχετικά με το τρίτο ραντάρ διευκρινίζονται», αναφέρει στην ανακοίνωση του στο Telegram.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης που έχει διορισθεί από τη Ρωσία δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε την επίθεση με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι δεν έχει προκληθεί ζημιά.

Στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές για εκρήξεις στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τις αναφορές. Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας αναφέρει επίσης ότι η επίθεση προκάλεσε την έκρηξη πυρομαχικών και στα τρία σημεία που επλήγησαν.

Προχθές, Δευτέρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε τρία συστήματα αεράμυνας κοντά στην Γιεφπατόρια και το Τσορνομόσκ στη χερσόνησο, προκαλώντας επίσης ζημιές στα ραντάρ. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας, η Ουκρανία πραγματοποίησε πολλαπλές αεροπορικές και ναυτικές επιδρομές σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον στόλο της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία προσάρτησε βίαια την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και τη θεωρεί πλέον ως αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς της. Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία καθώς και από άλλα ουκρανικά εδάφη που αυτή τη στιγμή είναι υπό την κατοχή της Μόσχας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ