Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: «Δεν θα ενδώσουμε» στις πιέσεις του Τραμπ για τη Γροιλανδία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει στις πιέσεις που δέχεται από τον Αμερικανό πρόεδρο, υπογραμμίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Γροιλανδίας, παρά τις δηλωμένες προθέσεις της Ουάσινγκτον να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού, το οποίο τελεί υπό δανική κυριαρχία.

«Δεν θα ενδώσω. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κάνει συμβιβασμούς στις αρχές και τις αξίες του και στο μέλλον της Γροιλανδίας υπό την απειλή δασμών», δήλωσε ο Στάρμερ στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις και επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απόφαση του Λονδίνου να επιστρέψει την κυριαρχία των Νήσων Τσάγκος στον Μαυρίκιο είχαν ως στόχο να εντείνουν την πίεση προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με φόντο το ζήτημα της Γροιλανδίας.

Σύνδεση Γροιλανδίας – Νήσων Τσάγκος

Προχθές ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι το σχέδιο της Βρετανίας να επιστρέψει την κυριαρχία των Νήσων Τσάγκος στον Μαυρίκιο αποτελεί «πράξη απόλυτης αδυναμίας», προσθέτοντας ότι είναι «ακόμη ένας στον πολύ μακρύ κατάλογο λόγων εθνικής ασφάλειας για τους οποίους πρέπει να αποκτηθεί η Γροιλανδία» από τις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παράλληλα τόνισε ότι η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν θα επισκεφθεί τη Βρετανία αύριο Πέμπτη για συνομιλίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ