Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Χτύπημα Τραμπ στην Apple: Δασμοί 25% στα iPhones εάν δεν είναι Made in USA

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Apple Inc. με δασμό τουλάχιστον 25% εάν δεν κατασκευάζει τα iPhone της στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντείνοντας τις πιέσεις προς τον τεχνολογικό κολοσσό να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή του.

«Έχω ενημερώσει εδώ και καιρό τον Τιμ Κουκ της Apple ότι περιμένω τα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, όχι στην Ινδία ή αλλού», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social την Παρασκευή.

«Αν αυτό δεν ισχύει, τότε η Apple πρέπει να πληρώσει δασμό τουλάχιστον 25% στις ΗΠΑ».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, με τα συμβόλαια του Nasdaq 100 να ηγούνται της πτώσης. Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 4%.

Η Apple δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού της απειλής του Τραμπ.

Η Apple έχει γίνει συχνός στόχος του Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να αναγκάσει τις εταιρείες να επαναφέρουν θέσεις παραγωγής στις ΗΠΑ. Οι απαιτήσεις του προέδρου θέτουν μια σοβαρή πρόκληση για την Apple, καθώς η εφοδιαστική της αλυσίδα για τα iPhone είναι επί χρόνια συγκεντρωμένη στην Κίνα.

Η κατασκευή iPhone από το μηδέν στις ΗΠΑ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη και για μια εταιρεία με ισχυρή ρευστότητα όπως η Apple, λόγω έλλειψης εγχώριου τεχνικού και βιομηχανικού δυναμικού, που καθιστά κάτι τέτοιο σχεδόν αδύνατο βραχυπρόθεσμα.

Η Apple κατασκευάζει τα περισσότερα iPhone στην Κίνα και δεν έχει γραμμή παραγωγής smartphone στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους στις ΗΠΑ και να επενδύσει 500 δισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Τραμπ έβαλε εμπόδια και στα σχέδια της Apple να εισάγει τα περισσότερα iPhone που προορίζονται για την αμερικανική αγορά από την Ινδία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, λέγοντας ότι ζήτησε από τον Τιμ Κουκ να σταματήσει την κατασκευή εργοστασίων στην Ινδία και να επικεντρωθεί στις ΗΠΑ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ