Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Δασμοί Τραμπ: Παράνομους τους έκρινε Εφετείο των ΗΠΑ αλλά παραμένουν σε ισχύ

trump

Ομοσπονδιακό Εφετείο στην Ουάσιγκτον απεφάνθη ότι οι ανταποδοτικοί δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι παράνομοι, επικυρώνοντας την απόφαση του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Διεθνούς Εμπορίου, με την υπόθεση να παραπέμπεται τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η ετυμηγορία του Εφετείου, με 7 ψήφους υπέρ και 4 κατά, δεν αφορά τους λεγόμενους κλαδικούς δασμούς, όπως οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η εφαρμογή της ανεστάλη έως τις 14 Οκτωβρίου για να δοθεί χρόνος να προσφύγει η κυβέρνηση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι δασμοί παραμένουν σε ισχύ. «ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ... Ενα άκρως μεροληπτικό Εφετείο αποφάνθηκε εσφαλμένα ότι οι δασμοί μας πρέπει να καταργηθούν, αλλά γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα κερδίσουν στο τέλος. Αν καταργούνταν ποτέ οι δασμοί αυτοί, θα επρόκειτο για μία πλήρη καταστροφή για τη χώρα», ανάφερε ο Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Truth Social. 

Τραμπ, δασμοί
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ