Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν εγκρίνει την πώληση της Citigroup στη Renaissance Capital

Πηγή: AP

Η Citigroup προχωρά στην αποχώρησή της από τη Ρωσία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε –μέσω προεδρικού διατάγματος– τη μεταβίβαση της ρωσικής θυγατρικής της τράπεζας στη Renaissance Capital.

Το διάταγμα, το οποίο δημοσιοποίησε η ρωσική κυβέρνηση, δίνει επίσημα το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της πώλησης, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται συγκεκριμένοι όροι ή οικονομικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αμερικανική τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει από τον Αύγουστο του 2022 ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητες λιανικής και εμπορικής τραπεζικής στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σκληρό πλαίσιο για τις δυτικές εταιρείες

Ο Πούτιν αντέδρασε στη φυγή δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου 2022 με διάταγμα που απαιτούσε την έγκριση όλων των συμφωνιών που αφορούσαν κατοίκους των λεγόμενων μη φιλικών χωρών. Η ειδική κυβερνητική επιτροπή επέβαλε δρακόντειες απαιτήσεις στις εταιρείες που ζητούν άδεια εξόδου από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περικοπών στην αξία των περιουσιακών στοιχείων και εισφορών στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ