Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Goldman Sachs βλέπει αλματώδη άνοδο για τον χαλκό

Η έδρα της Goldman Sachs / Πηγή: Unsplash
Η έδρα της Goldman Sachs / Πηγή: Unsplash

Αλμα για τον χαλκό βλέπει η Goldman Sachs, στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα, η άνοδος προβλέπεται να είναι τόσο μεγάλου μεγέθους, που ήδη ξεπέρασε το 22%, δείχνοντας πως αυτή θα είναι η θετικότερη χρονιά του κόκκινου μετάλλου από το 2017.  

Η αλματώδης άνοδος του χαλκού, που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις διαδικασίες στον κατασκευαστικό τομέα, θεωρείται αναμενόμενη από τους αναλυτές ως το πρώτο σκέλος μιας θεμελιώδους θετικής πορείας του χαλκού στο χρηματιστήριο.  

Οι τιμές του χαλκού σημείωσαν την Τρίτη νέο ρεκόρ υψηλό από τον Μάρτιο του 2013, αγγίζοντας στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου τις 7.719 δολάρια ανά μετρικό τόνο, μετά την ανακοίνωση για αλαμτώδη ανάπτυξη του εργοστασιακού και κατασκευαστικού τομέα σε Κίνα και Νότια Κορέα.  

Την ίδια ώρα, το ράλι ανόδου έχουν ενθαρρύνουν και οι ελπίδες για επενδύσεις στη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη που αναμένεται στη μετά-κορονοϊού εποχή να ενισχυθεί περεταίρω.  

«Η θετική τάση στο χρηματιστήριο για τον χαλκό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις τιμές να ανεβαίνουν ακόμη και κατά 50% από τα χαμηλά του 2020, αγγίζοντας τα υψηλά ρεκόρ του 2017» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε δημοσίευση της 1ης Δεκεμβρίου.  

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ