Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκρηκτική αύξηση στη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

Έκρηξη στη ζήτηση στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ
Πηγή: Pixabay

Θεαματική αύξηση της τάξεως του 28% σημείωσαν φέτος οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association. 
Εντυπωσιακή ήταν και η εβδομαδιαία αύξηση που καταγράφηκε στην παραδοσιακά «νεκρή» εβδομάδα που συμπίπτει με την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, καθώς άγγιξε το 9%. 

Η εβδομάδα των Ευχαριστιών είθισται να μην είναι η πιο δημοφιλής για αγορά σπιτιού, ωστόσο τα φετινά νούμερα ξεπερνούν κάθε προσδοκία, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω πανδημίας. 

«Η ζήτηση για αγορά κατοικιών παραμένει ισχυρή και παρά την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά και τις αυξανόμενες τιμές, οι πωλήσεις κατοικιών αυξάνονται με τον ισχυρότερο ρυθμό εδώ και μια δεκαετία», τονίζει μιλώντας στο CNBC ο Joel Kan, αναπληρωτής αντιπρόεδρος της MBA για οικονομικές και βιομηχανικές προβλέψεις.  

Οι ταχέως αυξανόμενες τιμές διαμόρφωσαν το μέσο ποσό δανείου αγοράς στα 375.000 δολάρια την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, που είναι και το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί από την έναρξη της τήρησης αυτών των στοιχείων από την MBA το 1990. 

Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων δεν προσφέρουν απλώς στους αγοραστές συναισθηματικό κίνητρο για την αγορά κατοικίας, αλλά τους δίνουν επίσης περισσότερη αγοραστική δύναμη ενώ «φουσκώνουν» και τις τιμές. 

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 5% για την υπό εξέταση περίοδο, αλλά εκτινάχθηκαν υψηλότερα κατά 102% σε σχέση με πέρυσι. 

 «Το συνεχιζόμενο κύμα αναχρηματοδότησης ήταν ευεργετικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να μειώσουν τις μηνιαίες πληρωμές τους κατά τη διάρκεια της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε λόγω πανδημίας», δήλωσε ο Καν. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ